Ne Kadar Araç Kredisi Çıkar

Ne Kadar Araç Kredisi Çıkar

Peşinatsız Kredi Nasıl Çekilebilir?

Bankalar öncelikle müşterinin SSK’sının olup olmadığını araştırır, genelde 3 ila 6 ay çalışmış olmanız bankanın kredi verme olasılığını artıracaktır. Alacağınız arabanın sıfır olması gerekir aksi takdirde bankalar kredi vermeyebilir, ama siz ikinci el taşıtlar için bankalardan ihtiyaç kredisi adı altında kredi başvurusunda bulunabilirsiniz.

Hangi Faiz Oranlarıyla Kredi Çekilebilir?

Sıfır araç için bir miktar peşinatınız varsa kredinin çıkması daha kolay olacaktır. Ancak hiç peşinatınız yok ise 100% kredi için banka sizden kefil ya da ipotek (taşınmaz) isteyebilir. Bu dönemde bankaların kredi faiz oranları %1.15 den başlıyor 60 aya kadar vade veriyor, faiz oranlara her bankada aynı değildir, araştırmanızda fayda olacaktır. Basit bir hesaplama yaparsak; örneğin garanti bankasından 60 ay vadeli 0 peşinatlı taşıt kredisine başvurdunuz aracın bedeli 80 bin TL faiz oranı %1.29 bu durumda her ay ödeyeceğiniz net rakam 2.056,62 TL olacaktır, 60 ay sonunda ise toplam ödemiş olacağınız tutar 123.817,20 TL dir, yani 43.397,20 TL faiz ödemiş olacaksınız. Farklı bankalarda da şansınızı deneyebilirsiniz, mesela Türkiye iş bankası şuanda taşıt kredi oranı %1.15 dir, bu sefer 48 ay kredi çekeceğinizi düşünürsek aylık ödeyeceğiniz tutar 2.290,23 TL toplam geri ödeyeceğiniz tutar ise 110.331,04 TL ödeyeceğiniz faiz ise 29.931,04 TL dir. (Bu bilgiler bankaların kendi web sitelerinden alındı, 2019 Kasım ayına ait güncel oranlardır.) Türkiye finans bankasına ait taşıt kredi oranı %1.04 48 ay kredi çektiğiniz durumda aylık ödeyeceğiniz tutar 2.225,49 TL dir, toplam ödeyeceğiniz tutar 107.243,52 TL dir. Ödenecek faiz ise 26.803,52 TL dir. Türkiye finans banası oranıyla bu dönemin en iyi kredisini sağlayan banka gibi görünüyor ancak şunu da mutlaka unutmayınız oranlar sıklıkla değişkenlik gösterir, bu neden ile araba satın almanız kesinleştiğinde sıkı bir araştırma yapmanızda fayda olacaktır.

Genel olarak her bankanın müşterilerinden isteyebileceği belgeleri aşağıdaki gibi sıralayalım; 1-Başvuru Formu ( Banka ya da internet üzerinden bu formu doldurabilirsiniz. )

2-Nüfus Cüzdanı ya da sürücü belgenizin aslı ve bu belgenin bir adet fotokopisi gerekecektir.

3-Çalıştığınız yerden temin edebileceğiniz gelir durumunuza ait belge. ( Maaş bordrosu )

4-Sattın alacağınız firmasından temin edebileceğiniz proforma fatura.

Bu belgeler ile direk bankaya başvurabilir ya da satın alacağınız firma aracılığıyla kredi başvurunuzu sağlayabilirsiniz.