Yumuşak ve Bakımlı Eller İçin Yapabilecekleriniz

Yumuşak ve Bakımlı Eller İçin Yapabilecekleriniz

Her zaman güzel görünmek için, önce cildimizin ve ellerimizin bakımlı olması gerekir. Sürekli su vedeterjanla temas eden ellerimiz yıprandığında bütün hoş görüntü bir anda kaybolabilir.

Ellerinizin mükemmel görünmesi için evde kendi uygulayabileceğiniz etkili yöntemler

 Tırnaklarınızı ve etlerini yumuşatmak için ellerinizi bir süre sabunlu ılık suda bekletin. Yumuşayan etleri manikür makasınız varsa onunla, yoksa tırnak makası ile kesin. Kesemezseniz geriye doğru itin.

 Törpü ile aynı yöne doğru kare ya da yuvarlak şekilde tırnaklarınızı törpüleyin. Tırnak yüzeyini pürüzsüzleştirmek için kullanılan sünger törpü yardımıyla tırnaklarınızı parlatın

 Limon içerdiği C vitamini ile eller üzerindeki lekeleri geçirmekte etkilidir. Aynı zaman da tırnaklarınızın beyazlamasını da sağlar. Zeytinyağı ve limon karışımı ile ellerinize ve tırnaklarınıza masaj yapın.Sonra da yine zeytinyağlı sabunla yıkayın.Uzmanlara göre ellerin en büyük düşmanı sıvı sabunlar, özellikle renkli olanlar…Sıvı sabun yerine bitkisel ve zeytinyağlı sabun kullanılması gerekiyor.

 Ojeden daha zahmetsiz bir yöntem olan tırnaklarınızın altına beyaz kalem sürerek doğal french görüntüsü oluşturabilirsiniz.

 Kırılan ve çatlayan tırnaklar için kalsiyum içerikli ojeler bulunuyor. Bunun yerine ellerimizi 5 dakika süt içerinde bekletin. Tırnaklarınızın daha sağlıklı ve güçlü olduğunu göreceksiniz.

 Bütün bunların yanında her gün yeterli miktar da süt ve yoğurt yenilmeli. Kırılgan tırnaklara karşı biotin içeren ceviz ve yer fıstığı tercih edin.

 Başucunuza koyduğunuz bir kremle her gece yatmadan mutlaka ellerinizi nemlendirin.

 Ellerinizi yıkadıktan sonra mutlaka kurulayın. Ellerinizin üzerinde kalan su damlacıkları daha çabuk çatlamasına neden olacaktır.

 Soğuk hava da ellerimizin kızarmasını ve çatlamasını önlemek için mutlaka eldiven takın.