BES Hesaplama Nedir?

BES Hesaplama Nedir?

Bireysel Emeklilik Sistemi'nde 10 yıl kalman şartı ile 56 yaşını doldurduğunuzda emekliliğe hak kazanabilirsiniz, emekli olduğunuzda ne kadar maaş alacağınızı merak ediyorsanız hem tahmini gelir tutarınızı, hem de devlet katkısı hak ediş durumunu internet sayfalarından kolayca öğrenebilirsiniz.

Emeklilikte Ne Kadar Maaş Alacaksınız?

Emekli olduğunuzda ne kadar ödeme alacağınızı hesaplamak için hemen Fiba Emeklilik online sayfalarımızda bulunan ‘Bireysel Emeklilik Planlama Aracını’ kullanabilirsiniz. Çalışanlar aylık olarak, gelirlerinin bir kısmını düzenli olarak bankaya yatırmak suretiyle emekli olmaya hak kazanarak Bireysel Emeklilik (BES) işlemlerinden yararlanabilmektedir. Kişiler bu sisteme otomatik olarak veya istekleriyle katılabilir. Bireysel emeklilik sayesinde çalışanlar belirli miktarda birikimle emekli olabilir. Sistemde belli süre kalarak da (10 yıl) devlet desteğinden faydalanabilirler.

Bireysel Emeklilik Nasıl Hesaplanır?

Bireysel emeklilik hesaplaması tüm çalışanların merak ettiği uygulamalardandır. Çalışanların prime esas alınacak kazançları % 3 oranındadır. Bu para çalışanın maaşından otomatik olarak kesilir. Ayrıca bu oran isteğe göre 2 katına çıkarılabilir veya %1 oranında indirilebilir. Katkı payına maktu limit getirmeye yetkili makam Bakanlar Kurulu’dur. En düşük kesinti 53 lira, en yüksek 340 lira olacak şekilde belirlenmiştir. Genç ve sağlığınız yerindeyken gelecek yıllardaki refahınızı ve tasarruflarınızı düşünmek bu günden atacağınız en akıllıca adımlardandır. Bu yüzden Fiba Emeklilik sistemini incelemenizi ve dahil olmanızı öneririz.