CAMİ HALISI İLE ZEMİN KAPLAMA İŞLEMLERİ

CAMİ HALISI İLE ZEMİN KAPLAMA İŞLEMLERİ

Cami Halıları Dayanıklı Olmalı

Cami halıları, devasa boyuttaki cami zeminlerinin kaplanması için önemlidir. Camiye ibadet için gelenler secde ettikleri için bu halıların ısı yalıtım özelliğinin de olması cami ziyaretçilerinin sağlıklı bir şekilde ibadetlerini yerine getirmelerini sağlar. Halı modelleri arasından seçim yapmak veya fikir edinmek isteyenler adresinden marka ve modelleri inceleyebilir. Bu halılar, antibakteriyel ve kir tutmayan özellikte olmalıdır. Camiler, her gün yüzlerce ziyaretçinin ayak bastığı alanlar olduğu için kullanılacak halının önemi büyüktür. Cami halıları sürekli olarak değiştirilmeyeceği için bir kez, en kalitelisinin alınması istenir.

Cami Halısında En Çok Tercih Edilen Model

Cami halıları genellikle mavi veya yeşil renkten üretilirler. Temizliği ve güveni işaret eden bu renkler etnik desenlerle zenginleştirilir. En çok tercih edilen cami halısı modeli ise merkezi göbekli, kenarları ise minimal desenli olanlarıdır. Sağlıklı ve doğal antibakteriyel özelliğe sahip olan yün ipliklerinden üretilen halılar da ön plandadır.

Cami Halılarında Fiyatlandırma

Cami halıları için fiyatlandırma genellikle metrekare başına yapılır. Bunun yanı sıra halının hangi iplikten dokunduğu, deseni ve taban kalınlığı da fiyatı etkileyen diğer etmenlerdir. Halıların işçiliği de ayrı bir önem taşır. Cami halıları, el dokusu olabileceği gibi makine dokuması da olabilir. Bu farklılık, fiyatların değişmesine sebep olabilir. Camiyi bir uçtan diğer uca saran halılar alanın maneviyatını tamamlar niteliktedir.