Otomasyon Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Otomasyon Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Otomasyon sistemleri elektronik ve bilgisayar tabanlı olarak imalatı gerçekleştirilmesi ve kontrol etmesi ile ilişkili bir teknoloji sistemleridir. Otomasyonun genel amacı ise hızlı ve ekonomik üretimden farklı olarak rekabette daha güçlü olarak hizmet kalitesinin arttırılmasıdır. Bu konuda bilgi almak ve merak ettiğiniz soruları sorabilmek açısından internet sayfaları üzerindeki ilgili online firmalara bakabilir ve buradan detaylı bir şekilde inceleme yapabilirsiniz.

Otomasyon Dezavantajları Nedir?

Otomasyon sistemlerinin dezavantajı ise ilk montajlarının maliyetli olmasıdır. Maliyetleri ise uzun zamanda çoğu otomasyon sistemlerinde kendini amorti etmesidir. Fabrika sistemlerinde fabrika çalışanlarının azalmaya, otomasyon sonucunda işletmeleri yatırım harcamaları da artar. Otomasyon günümüzde genellikle her bir sektörde kullanılmaktadır. Bunlar, endüstriyel makine otomasyonu, muhasebe otomasyon sistemleri, akıllı ev otomasyonu, fabrika ve bina otomasyonu, market otomasyon sistemleri, sera otomasyon sistemleri gibi alanlardır.

Otomasyon Avantajları Nedir?


Üretim maliyetlerinin düşmesi, kalite artışı, rekabet gücünün artması, iş kazalarının azalması, zamandan tasarruf vb. birçok avantaj ve faydası bulunmaktadır. Ayrıca bu avantajları ile de işletmelere hız ve kar olarak geri dönmektedir.