Yükseltilmiş Döşeme Sistemleri Ne İşe Yarar?

Yükseltilmiş Döşeme Sistemleri Ne İşe Yarar?

Eski ve yeni binaların tamamında kullanılan yükseltilmiş döşeme sistemleri, genellikle ofis gibi iş ile ilgili olan ortamlarda kullanılır. Teknik hacim baz alındığında, bina altyapısının temel taşlarından biri olarak lanse edilen sistemlerde mevcuttaki zemin üzerine ek bir zemin uygulaması yapılır. Yükseltici ayaklar sayesinde iki döşeme arasında boşluk kalması sağlanır. Bu boşluğun içine de elektrik kabloları ve boru tesisatları gibi ekipmanların yerleştirilmesi sağlanır. Bu ürünler üzerinde ileride yapılmak istenen bir değişiklikte inşaat işlerine gerek kalmadan döşeme panellerinden bir veya birkaçı sökülerek işlemlerin sorunsuzca tamamlanması sağlanır.

Yükseltilmiş Döşeme Sistemleri Zamandan ve Bütçeden Kazandırır

Zamandan ve bütçeden kazandıran yükseltilmiş döşeme sistemleri orta vadede yatırım maliyetlerini amorti etmenizi sağlar. Genellikle 600x600 mm ebatlarında zemin kaplama panelleri ile gerçekleştirilen bu işlemlerde, zemin yüzeyine farklı kaplama malzemeleri kullanılabilir. Bu sayede uygulama yapılan alanlarda estetik bir görüntü oluşur. Data, elektrik ve mekanik tesisatların yerleştirilmesi için kullanılan sistemlerde sunduğu esnek altyapısı sayesinde birçok avantajı da beraberinde getirir. Havalandırma kanalları ve menfezlerin yerleşimi için uygun ortam oluşturan seçeneklere internet sayfaları üzerindeki ilgili online firmalar üzerinden ulaşmak mümkündür.

Yükseltilmiş Döşeme Sistemleri Farklı Kaplamalarla Kullanılabilir

LVT zemin kaplama ve karo halı gibi farklı kaplama malzemeleri ile zenginleştirilebilen yükseltilmiş döşeme sistemleri dış etkenlere karşı farklı dirençler gösteren türlere sahiptir. Yangın ihtimali yüksek olan alanlarda genellikle kalsiyum sülfat özlü paneller kullanılırken mukavemet yoğunluğu yüksek olan alanlarda tercih edilir. SCADA merkezleri, clean room, teknokentler, UPS odaları, Ar-Ge merkezleri, bilgi işlem merkezleri, telekom santralleri, iş merkezleri, elektrik odaları, banka binaları, pano odaları, laboratuvarlar, kumanda odaları, ofis katları ve kontrol merkezleri gibi alanlarda kullanılan ürünler son derece avantajlıdır.