Yüze Nasıl Düzgün Bakım Yapılır?

Yüze Nasıl Düzgün Bakım Yapılır?

Hep evde kaldığımız bazı dönemlerde makyaj yapmadığımız için cildimiz iyileşir; salonda agresif kozmetik işlemler yapmıyoruz; daha az dışarı çıkıyoruz, toz ve kir toplamıyoruz, güneşe ve rüzgara maruz kalmıyoruz; ve öz bakıma dikkat edebiliriz. Öyleyse bakımımızı nasıl geliştirebiliriz? Cilt bakımının aşamaları, yani temizleme, tonlama ve nemlendirme ile ilgilenelim. Ve önce analiz edelim.

Cilt Temizliği

Temizlik ürünleri: Bu ürünler cildin üst kısmındaki ter, fazla sebum, mikroorganizmalar ve ölü hücrelerin yanı sıra tüm kirlilik ve makyajın temizlenmesinden sorumludur. Cildin günde iki kez temizlenmesi arzu edilir. Akşam temizliği, dış kirleticileri gidermeyi amaçlamaktadır: toz, kir, gündüz makyajı gibi. Ve sabah temizliğinin amacı, iç kirleticileri uzaklaştırmaktır. Ölü cilt pullarının, sebumun ve tozun karıştırıldıklarında kire dönüştüğünü ve mikroplar için ideal bir ortam olduğunu unutmamak önemlidir. Ve tüm bunlar yağ ve ter bezlerinin normal işleyişini zorlaştırır. Kir cildi tahriş eder, gevşek hale getirir ve bazen kızarıklıklara neden olur. Günlük bakımda temizlemeye ek olarak, belirli bir sıklıkta derin temizleyicilerin kullanılması arzu edilir: ovma, soyma, özel maskeler gibi.Sıklık cilt tipine bağlıdır: yağlı ve karma tipler için haftada iki defaya kadar, kuru tip için haftada bir, hassas ciltler için en fazla 10 günde bir. Temizlik maddeleri şunları içerir: ANA asitleri, aşındırıcı partikülleri, mineraller ve enzimleri. Derinlemesine temizlik için şunları öneriyoruz: meyve asitleri ile hyaluronik peeling. Ev tedavileri için en uygun olanıdır, çünkü diğer soyma türlerinin özelliği olan hoş olmayan hislere neden olmaz ödem, şiddetli hiporemi, vb. sorunlar ortaya çıkarmaz. Ancak işlemden sonra yarım saat içinde kaybolan hafif bir kızarıklık olabilir.

Tonlama

Tonlama, cildi sonunda deterjan, kir, sebum, suyun kimyasal elementlerinden arındırmaya yardımcı olur. Tonik, yüz cildinin pH dengesini geri kazandırır. Basit bir deyişle, cildin pH'ı asit ve alkali içeriğidir. Bu, yerel bağışıklık sistemine yardımcı olan zararlı faktörlere karşı doğal savunmamızdır. Tonlama aşaması, cildi kremin daha iyi emilmesi için hazırlar. Tonikler genellikle nemlendirici ve besleyici bileşenler içerir. Ayrıca, toniğin eylemi şunlara yöneliktir:

  • Metabolik süreçlerin aktivasyonu;
  • Gözeneklerin daralması;
  • Hücrelerin yaşlanma sürecini yavaşlatan antioksidanlarla doygunluğu;
  • Kızarıklığın giderilmesi ve cildin iyileştirilmesi;

Evde cildin PH'sini eski haline getirmek için yatıştırıcı bir tonik tarifi:

  • Arıtılmış su 100 ml
  • Limon suyu - 2 ml
  • Zeytinyağı - 2 ml
  • Lavanta esansiyel yağı - 2-3 damla
  • 100 ml yeşil çay, soğuk
  • 1 kapsül A ve E vitamini ⠀

Bu maddeleri karıştırıp çalkalayın, kuru bir şişeye dökün, buzdolabında en fazla 7 gün saklayın. Unutmamak için şişeye tarihi yazdığınızdan emin olun.

Nemlendirme

Yaşlanma ve elverişsiz ortam nedeniyle, cildimizin gerekli miktarda sebumu sentezlemek için zamanı yoktur ve nem tutma kabiliyetini zamanla kaybeder. Bu yüzden ekstra hidrasyona ihtiyacınız var. Su olmazsa kırışıklıklar daha hızlı ortaya çıkar, elastikiyet kaybolur ve cilt gevşek hale gelir. Bütün bunlar cildin erken yaşlanmasına yol açar. Tersine yeterli nem olduğunda cilt dış koşullardan daha fazla korunur. Gündüz ve akşam makyajı yapmadan önce nemlendirme de zorunludur çünkü makyaj cildi kurutabilir. Nemlendiricilerin ana bileşeni su veya gliserin veya hyaluronik asit gibi cilt hücrelerinde tutabilen bileşenlerdir.