İnternet E Posta Ayarları Nasıl Yapılır?

İnternet E Posta Ayarları Nasıl Yapılır?

Günlük hayatta ve özellikle de iş hayatımızda sıklıkla kullandığımız hizmetlerden biri olan e-posta (diğer adıyla e-mail) bazen bize güçlükler çıkartabilir. E-postalarımız zamanında bize ulaşmayabilir veya dilediğimiz e-postaları aynı şekilde göndermek istediğimiz kişilere gönderemeyebiliriz. Bu sorunlar genellikle basit yanlış ayarlamalar yüzünden oluşmaktadır. Şüphesiz en fazla kullanılan internet e-posta hizmetlerinden birisi G-Mail'dir. Google'ın piyasaya sürdüğü G-mail, 2004'ten beri bilgisayar kullanıcıların hayatında bulunuyor. Kullanıcı başında 1 GB'lık depolama kapasitesi ve mail başında 4 MB kapasite sunan Google, diğer e-posta hizmetlerinden sıyrılarak çoğu kullanıcının gözdesi olmuş durumda. Mayıs 2015'te sadece 900 milyon aktif kullanıcısının bulunduğu ve mobil cihazların yüzde 75'inde G-mail kullanıldığı iddia ediliyor. Sadece 1 yıl sonra ise 2016'da G-Mail kullanıcı sayısı 1 milyarı aşmıştı. Bu konuda bilgi almak ve merak ettiğiniz soruları sorabilmek açısından internet sayfalarını üzerindeki ilgili online firmalara bakabilir ve buradan detaylı bir şekilde inceleme yapabilirsiniz.


Eğer E-Postalarınız Size Bildirilmiyorsa

Sağ üstteki dönen çark ikonuna tıklayarak seçeneklere girebilirsiniz. Bu kısımda bildirimler sekmesini göreceksiniz. Bildirimlere tıkladıktan sonra hangi e-postalar için bildirim seçeneklerini değiştirebilirsiniz. E-Postaların ulaşmamasının en sıklıkla karşılaşılan sebebi bu bildirimlerin kapalı olmasıdır. Bildirim ayarlarının doğru ve açık olduğuna emin olduysanız sıradaki işlem Spam klasörüne gitmek olacaktır. Bazı E-Postalar Google'ın sanal zekası sayesinde sizin için ayıklanır ve Spam ismindeki klasörde filtrelenir. Bazen bu sanal zekadaki problemler yüzünden sizin ihtiyacınızın olabileceği E-Postalar da Spam klasörünüze taşınabilir. Sol taraftaki menüde görebileceğiniz Spam klasörüne tıklayın ve ileti dizilerinden aramakta olduğunuz E-Posta'yı üst tarafta bulunan arama kutucuğuna yazınız. Muhtemelen beklediğiniz e-postanız bu klasörde olacaktır.

E-Postanıza Nasıl İmza Eklersiniz


Sık tercih edilmese de bazı kullanıcılar gönderdikleri E-Postalarda imza kullanma gereksinimi duyuyor. Google bunu düşünmüş ve G-Mail'e bir imza eklentisi yüklemiş. Sağ üstteki dönen çark ikonuna basınız. Burada çıkan menüde Tüm Ayarları Göster butonunu göreceksiniz. Bu butona tıkladığınızda tüm ayarlar menüsü açılacaktır. Menüde İmza yazan kısma tıklayın. Buradan şahsi imzanızı dilediğiniz gibi oluşturabilirsiniz. Dikkat! Bilgilerinizi değişikleri kaydet tuşuna basarak kaydetmeyi unutmayın. Eğer Android veya başka bir mobil cihaz kullanıyorsanız bazı E-Posta ayarları değişiklik gösterebilir. Önceki paragrafta da bahsettiğimiz gibi mobil kullanıcıların %75'inin Gmail'i kullandığını düşünürsek bu konuyu atlamamak gerekir. Android telefon veya tabletinizde uygulama menüsüne giriniz. Uygulama menüsünde G-Mail'i görebilirsiniz. G-Mail'e girdikten sonra sol üstte üç çizgi şeklinde gözüken menü ikonuna tıklayın. Burada kendi hesabınızı görebilirsiniz. Hesabınızın üzerine tıklayın. Eğer bu hesap sizin değilse buradaki menüden çıkış yapabilir ve daha sonrasında kendi Google hesabınızı ekleyebilirsiniz. Eğer E-Postanızın sizin olduğuna eminseniz buradaki Ayarlar menüsüne tıklayın. Buradan sonra tıpkı bilgisayardaki gibi bir menü sizi karşılayacaktır ve bu menü üzerinden bildirim ayarlarınızı değiştirebilir, imza ekleyebilir veya diğer tercihlerinizi hızlıca yapabilirsiniz.