İş Güvenlik Uzmanı Nasıl Olunur?
İş Güvenlik Uzmanı mesleği son dönemlerde herkesin çok fazla merak ettiği bir meslek grubu haline geldi. Çalışma alanının geniş olması nedeniyle özellikle genç kesim bu alana yöneldi. Bu durumda insanların aklında İş Güvenlik Uzmanı Nasıl Olunur? sorusunu meydana getirdi. İş Güvenlik Uzmanı olmak için adayların mutlaka mimarlık, fen ve mühendislik fakültelerinden olmak şartıyla mezun olmaları gerekir. Mezun oldukları bölümün belgesi ile birlikte iş güvenliği uzmanı olabilmek için özel olarak hazırlanan eğitimlere katılarak bu eğitimleri tamamlamalıdırlar. Toplamda 180 saat uygulamalı ve 40 saatte teorik olarak ders aldıktan sonra bakanlık tarafından hazırlanmış olan sınavları geçerek başarı sağlamalılar. Belirlenen puanı aldıktan sonra bakanlık tarafından verilen sertifikayı alarak İş Güvenlik Uzmanı olabilirler. İş güvenlik uzmanı eğitimleri alınırken özellikle eğitim veren yerlerin bakanlık tarafından yetki verilmiş olmasına dikkat etmek gerekmektedir. Bakanlığın yetki vermediği bir yerde alınan eğitim sınava girmeye engel olabilir. Bu konuda bilgi almak ve merak ettiğiniz soruları sorabilmek açısından internet sayfaları üzerindeki ilgili online firmalara bakabilir ve buradan detaylı bir şekilde inceleme yapabilirsiniz.
İş Güvenlik Uzmanı Olma Şartları Nelerdir?
Her mesleğin kendine göre sınırları ve kuralları vardır. İş güvenlik uzmanı olmak içinde belirlenen kriterlere uygun olmak gerekmektedir. Bu mesleği yapabilmek içim mühendislik, fen ve mimarlık fakültelerinden mezun olmak ve bakanlık onaylı sertifika almak gerekmektedir. Sertifika almaya hak kazanmak içinde yetkili bir yerden eğitim alma ve ardından sınavdan geçer not alma şartı vardır.
İş Güvenlik Uzmanı Maaşları Ne Kadar?
A sınıfı olarak değerlendirdiğimiz İş Güvenlik Uzmanları en yüksek maaşı alan kişilerdir ve ortalama ayda 5,000 TL ile 7,500 arasında almaktadır. En düşük sınıf ise C sınıfıdır ve maaşları 3,000 ile 4,500 TL arasındadır. Maaşların fiyatlar çalışılan döneme, şartlara ve iş yerlerine göre farklılık gösterebilir. Bakanlık onaylı İş Güvenlik Uzmanı sertifikası almaya hak kazanan herkes personel sayısı 50 kişiye ulaşan iş yerlerinde, fabrikalarda ve üretim merkezlerinde çalışma yetkisine sahiptir.